Контакти   |  Кариери  |  Графична версия  |   Актуализиран: 12-05-2020  |  
 
Европейски съюз

ИНВЕСТИРАМЕ ВЪВ ВАШЕТО БЪДЕЩЕ

Европейски фонд за регионално развитие
Управляващ орган на
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013
КОНКУРЕНТНА БЪЛГАРИЯ


A-   |  A   |  A+
Общи въпроси и отговори

Уважаеми дами и господа,

В настоящия модул „Общи въпроси и отговори" може да задавате Вашите въпроси от общ характер, свързани с ОП "Развитие на конкуренотспособността на българската икономика" 2007-2013, както и с усвояването на Структурните фондове, които са от компетенциите на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерство на икономиката и енергетиката.

 
Задай НОВ въпрос
Име и фамилия:*
E-mail:*
Въпрос:*
  Код
Код:* Обнови
 
Търсене във ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
Търси за:
 
Иван Христов 05/12/2016

Добро утро. Казвам се Иван Христов.
Пиша Ви от Ботевград. Искам да отворя магазин и заведение /в една сграда/ в района на община Ботевград. Интересувам се има ли начин това да стане с помощта на ОП ''Конкурентноспособност'. Току що четох индикативната годишна програма, качена тук на сайта, и според мен мога да се възползвам от Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растеж на МСП“ . Моля за отговор прав ли съм, и ако да какво трябва да направя, за да кандидатствам.

Приятен и успешен ден.
Успешна нова седмица.
С уважение:
Иван Христов


Георги Георгиев 01/12/2016

Здравейте,
бих искал да се получа информация какви процедури се очаква да бъдат стартирани скоро и предвиждат ли се такива за стартиращи предприятия?
Благодаря предварително!


Сийка Димитрова 22/11/2016

Здравейте, искам да попитам дали по мярка "Подкрепа за насърчаване на предприемачеството в области, свързани с европейски и регионални предизвикателства" е допустимо да се финансира създаване и оборудване на Детски парти център /организиране на детски партита и почасови грижи за деца/ , както и наемане на персонал. Става въпрос за гр.Хасково.


Nikola Dimitrov 21/11/2016

Здравейте,

Виждам, че и по-рано е имало подобен въпрос, но тъй като са минали повече от 2 месеца от отговора му, отново бих искал да попитам, кога се очакват финалните резултати от кандаидатстването по процедура "Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия". Разбирам, че броят на предложениеята е огромен, разбирам, че може би сте заети и с други процедури, но все пак искам да попитам знае ли се приблизително (поне месец и година) ще излязат резултатите.
Благодаря предварително!


Кирил Мянков 08/11/2016

Здравейте
Имам два въпроса относно процедурата: BG16RFOP002-1.002 - Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия.

1) Какви са етапите на оценяването и на кой от етапите съответния кандидат разбира дали е одобрен (още при публикацията на списъка на отхвърлените или те са няколко и става по късно).

2) Какъв е ориентировачния срок (месец) и дали ще е през тази 2016 година, в който кандидатите ще разберат дали са оценени (отхвърлени или приети съответно)


Пламен Арнаудов 29/10/2016

Здравейте,

Бих искал да попитам кога би следвало да приключи оценката и да бъдат публикувани резултатите на проекти по BG16RFOP002-1.002 „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“

С уважение,
П. Арнаудов


Валентина Андонова 26/10/2016

Здравейте,
Фирма за която работя ще подава проектно предложение по процедура "Енергийна ефективност на МСП". Последните дни преди входиране на проекта към нас постъпиха предложения от фирми за доставка на електроенергия от свободния пазар. Което поражда следният въпрос: Ако фирмата предприеме стъпки и премине на свободен пазар на доставка, това по някакъв начин ще бъде ли пречка за реализирането на проекта и получаването на финансиране по ОП "Иновации и конкурентоспособност"


Емил Петров 26/10/2016

Здравейте,
В отговора от 26.10.2016 г. на моя въпрос, зададен на 03.10.2016 г. (23 дни по-късно), очаквах да ..."определите конкретен срок за обявяване на резултатите или направо да обявите същите"... по отношение на процедура BG16RFOP002-1.001 „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията“. За съжаление такива данни във Вашия отговор отсъстват.
Във връзка с това Ви моля все пак да определите - КОГА СЕ ОЧАКВА ОБЯВЯВАНЕТО НА РЕЗУЛТАТИТЕ? - след ХХ дни, след ХХ месеци, през 2017 година, през 2020 година или в планиран по-късен момент!!!
Моля бъдете конкретни!!!
Все пак съществен елемент при планирането е срока за изпълнение - Какви са Вашите планове или нямате план?!
Надявам се на конкретен отговор!


Михаил Колев 22/10/2016

Моля информация за текущи, предстоящи приеми по програмата ... модернизация, иновативни дейности и услуги


Кирил Гунов 20/10/2016

Здравейте
Според ваш отговор на въпрос от м. август, след средата на м. септември трябваше да бъдат публикувани резултатите от процедура BG16RFOP002-1.001 „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията“

Въпросът ми е: сега сме след средата на м. октомври и резултатите още не са публикувани. На какво се дължи това голямо забавяне и в крайна сметка кога ще бъдат публикувани.

С уважение
Поздрави