Контакти   |  Кариери  |  Текстова версия  |   Актуализиран: 12-05-2020  |  
 


A-   |  A   |  A+
Общи въпроси и отговори

Уважаеми дами и господа,

В настоящия модул „Общи въпроси и отговори" може да задавате Вашите въпроси от общ характер, свързани с ОП "Развитие на конкуренотспособността на българската икономика" 2007-2013, както и с усвояването на Структурните фондове, които са от компетенциите на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерство на икономиката и енергетиката.

 
Задай НОВ въпрос
Име и фамилия:*
E-mail:*
Въпрос:*
  Код
Код:* Обнови
 
Търсене във ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
Търси за:
 
Емил Петров 09/02/2017

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА/ ГОСПЖИ,

Виждам, че отговаряте на въпроси, които са зададени буквално вчера?
Защо криете зададените въпроси значително по-рано. Това не е коректно отношение към фирмите и лицата, заинтересовани от отговорите!
Вашите ръководители непрестанно прокламират в медиите, че няма проекти, няма предприемачи и т.н. В същото време ОПИК забоксува в две процедури - внедряване на иновации (резултатите бяха обявени през декември) и особено - разработка на иновации от "млади" фирми, за която чакаме повече от 9 (девет) месеца резултатите от Оценителната комисия.
Трябваше да ги обявите до края на януари!
Поне за февруари ще стане ли???
Моля, отговаряйте своевременно на въпросите!
Вече всички се замисляме, че оценките се пренареждат поради желанията на НОВИТЕ управляващи!
Срамота е, ако е така!
Бъдете коректни към фирмите и хората, които внасят основните постъпления в хазната!


Митко Славов 06/02/2017

Здравейте,
Искам да попитам относно процедура BG16RFOP002-1.002 кога се очакват крайните резултати. Въз основа на предишни Ваши отговори стана ясно, че предвиждате края на Януари който вече мина.
С уважение
Митко Славов


Радосвета Господинова 06/02/2017

Има ли ограничение за брой на регистриране на клъстери за определените кодове на икономическа дейност, т.е. може ли да има два или повече клъстареа например в КИД C10? може ли да бъде регистриран нов клъстер?


Кирил 03/02/2017

Здравейте,
Писах и по-рано относно процедурата BG16RFOP002-1.002.
В отговора указахте че резултатите се очакват не по-късно от края на месец януари 2017.
И понеже такива няма дайте някакъв по-конкретен ориентир, все пак всичко това подразбира и планиране свързано със заетост на хора.


Кирил Иванов 02/02/2017

Здравейте!
Бих искал да попитам, след като изтEче определеният от Вас срок 31.01.17 г, в който трябваше да се обявяват резултатите по програмата "Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия", кога ще се обявят крайните резултати? Моля Ви за конкретни срокове, които най-накрая ще бъдат спазени!
Благодаря предварително.


Nora Ivanova 01/02/2017

Здравейте, кога очаквате информация за одобрените кандидати по програма Иновации за стартиращи предприятия?


Десислава Петрова 01/02/2017

Здравейте, все още няма информация за програмата за стартиращи предприятия, а във всичките ви отговори се казваше до края на Януари. Моля дайте разяснение какво се случва.


Емил Петров 01/02/2017

Здравейте,
Познато ли ви е това обещание:
..."Управляващият орган работи на пълен капацитет и полага всички усилия за приключване на оценката в разумни срокове и не по-късно от края на януари месец 2017 г."
Е, мина и месец януари!?
Кога е следващия срок?
На 5-ти февруари изтичат 9 месеца - три пъти по дълъг срок от определения по закон!!!
Надявам се поне до тогава да има резултати.


Весела Георгиева 31/01/2017

Бих искалa да попитам кога се очаква да излязат резултатите от BG16RFOP002-1.002 „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“. Първо казахте след средата на септември, после конкретизирахте до края на месец януари 2017г., а все още няма никакви резултати. Можете ли да ми отговорите на въпроса кога и той да бъде спазен


М.Радева 24/01/2017

Здравейте , искам да попитам мога ли да отвора счетоводна къща и магазин в сферата на търговията чрез ОП "Развитие на конкуренотспособността на българската икономика" и как се кандидатства по програмите и какви са изискванията.Благодаря!