Контакти   |  Кариери  |  Текстова версия  |   Актуализиран: 19-02-2020  |  
 


A-   |  A   |  A+
Общи въпроси и отговори

Уважаеми дами и господа,

В настоящия модул „Общи въпроси и отговори" може да задавате Вашите въпроси от общ характер, свързани с ОП "Развитие на конкуренотспособността на българската икономика" 2007-2013, както и с усвояването на Структурните фондове, които са от компетенциите на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерство на икономиката и енергетиката.

 
Задай НОВ въпрос
Име и фамилия:*
E-mail:*
Въпрос:*
  Код
Код:* Обнови
 
Търсене във ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
Търси за:
 
Митко Славов 06/02/2017

Здравейте,
Искам да попитам относно процедура BG16RFOP002-1.002 кога се очакват крайните резултати. Въз основа на предишни Ваши отговори стана ясно, че предвиждате края на Януари който вече мина.
С уважение
Митко Славов


Радосвета Господинова 06/02/2017

Има ли ограничение за брой на регистриране на клъстери за определените кодове на икономическа дейност, т.е. може ли да има два или повече клъстареа например в КИД C10? може ли да бъде регистриран нов клъстер?


Кирил 03/02/2017

Здравейте,
Писах и по-рано относно процедурата BG16RFOP002-1.002.
В отговора указахте че резултатите се очакват не по-късно от края на месец януари 2017.
И понеже такива няма дайте някакъв по-конкретен ориентир, все пак всичко това подразбира и планиране свързано със заетост на хора.


Кирил Иванов 02/02/2017

Здравейте!
Бих искал да попитам, след като изтEче определеният от Вас срок 31.01.17 г, в който трябваше да се обявяват резултатите по програмата "Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия", кога ще се обявят крайните резултати? Моля Ви за конкретни срокове, които най-накрая ще бъдат спазени!
Благодаря предварително.


Nora Ivanova 01/02/2017

Здравейте, кога очаквате информация за одобрените кандидати по програма Иновации за стартиращи предприятия?


Десислава Петрова 01/02/2017

Здравейте, все още няма информация за програмата за стартиращи предприятия, а във всичките ви отговори се казваше до края на Януари. Моля дайте разяснение какво се случва.


Емил Петров 01/02/2017

Здравейте,
Познато ли ви е това обещание:
..."Управляващият орган работи на пълен капацитет и полага всички усилия за приключване на оценката в разумни срокове и не по-късно от края на януари месец 2017 г."
Е, мина и месец януари!?
Кога е следващия срок?
На 5-ти февруари изтичат 9 месеца - три пъти по дълъг срок от определения по закон!!!
Надявам се поне до тогава да има резултати.


Весела Георгиева 31/01/2017

Бих искалa да попитам кога се очаква да излязат резултатите от BG16RFOP002-1.002 „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“. Първо казахте след средата на септември, после конкретизирахте до края на месец януари 2017г., а все още няма никакви резултати. Можете ли да ми отговорите на въпроса кога и той да бъде спазен


М.Радева 24/01/2017

Здравейте , искам да попитам мога ли да отвора счетоводна къща и магазин в сферата на търговията чрез ОП "Развитие на конкуренотспособността на българската икономика" и как се кандидатства по програмите и какви са изискванията.Благодаря!


Емилия Петкова 24/01/2017

Здравейте,
във връзка с подготовката на процедура за избор на изпълнител за доставка на специализирано оборудване бихме искали пояснение допустимо ли е да се предвиди изискване, аналогично на чл. 146 от ЗОП с цел да се ограничи възможността за доставка на такова, което формално може да отговаря на спецификациите, но да бъде с по-ниско качество и с по-трудна реализация на гаранционна отговорност, ако е от трети страни по смисъла на цитираната разпоредба и т. 55 от § 2 от ДР на ЗОП. В конкретния случай бенефициентът не е публичен или секторен възложител по ЗОП, а средно предприятие.